I v letošním roce se Orlické hory a Podorlicko prezentují v Brně

14.01.2014

zdroj: DSOHP

• Regiontour Brno 2014 • veletržní speciál Karty hosta• karta hosta• i bez sněhu je na horách co dělat• skiareály jsou v provozu • přírodní wellness• adrenalinové zážitky•

Jako každoročně se destinace Orlické hory a Podorlicko účastní v následujících dnech Mezinárodního veletrhu turistických možností v regionech Regiontour 2014, který se koná ve dnech 16. – 19. ledna na brněnském výstavišti. Najdete nás v pavilonu P v expozicích Královéhradeckého a Pardubického kraje. Na co se můžete těšit?

Veletržní speciál Karty hosta Orlických hor a Podorlicka

Orlické hory a Podorlicko ve spolupráci s Kapitol a.s. od července roku 2013 odměňují své návštěvníky za to, že přijeli na návštěvu. Jak? Prostřednictvím aktuální nabídky Karty hosta, která je nabitá slevami a bonusy. Účastníci veletrhu Regiontour si mohou svou kartu vyzvednout přímo na prezentačním pultíku destinace v expozici Královéhradeckého kraje a získat tak zdarma „permici“ na lyžování ve skiareálu Deštné v Orlických horách.

www.orlickakarta.cz

Balíčky pobytových zážitkových programů

Orlické hory a Podorlicko navázaly spolupráci s cestovní kanceláří T SPLIT TOUR Trutnov a jejím prostřednictvím nabízí klientům přehlednou nabídku zajímavých pobytových a zážitkových balíčků, které zde koupí za stejné ceny, jako přímo u poskytovatelů služeb. Aktuálně sledujte např. Valentýnský balíček na hotelu Studánka či Relaxační pobyt na Kramářově chatě na Suchém Vrchu. Také cestovní kancelář Donamo z Uherského Hradiště zařadila Orlické hory do prodeje a v srpnu se s ní můžete vypravit Orlickými horami na kole. Přijďte se o aktuální nabídce informovat na brněnské výstaviště.

www.tsplittour.cz, www.donamo.cz

I bez sněhu je tu co dělat

Ačkoliv počasí zimním sportům prozatím příliš nepřálo, neklesáme na mysli. Je tu mnohé, co můžeme nabídnout, když zrovna nejste na sjezdovkách:

• Zbrusu nově otevřené, interaktivní a netradiční Muzeum Orlických hor,  www.sypka-moh.cz nebo Muzeum řemesel v Letohradě, www.muzeumremesel.cz
  • Pevnost Hanička je otevřená i v zimním období, www.hanicka.cz
  • Perfektní wellness zařízení našich hotelů www.hotelpanorama.eu, www.hotelstudanka.cz, www.tvrzorlice.cz, www.alfaresort.cz, www.suchak.cz, www.kozichlivek.cz
  • Nově je po rekonstrukci také otevřeno Muzeum Betlémů v Třebechovicích pod Orebem, www.betlem.cz
  • Pěší túry a výlety jako např. Vycházka Po stopách mlsného medvěda  v Jablonném nad Orlicí, Kunštátská kaple – nejvýše položená kaple v Orlických horách, Zemská brána a Pašerácká lávka
  • Pro děti je od února v dobrušském kině v Nově zrekonstruovaném Kině 70 připravena  NOVINKA, každý víkend od 15 hodin se mohou těšit na promítání dětských filmů a pohádek - www.mestodobruska.cz/kino/
  • Kryté bazény Rychnov nad Kněžnou (www.bazenrk.cz), Ústí nad Orlicí (www.tepvos.cz), Česká Třebová, Dobruška atd.
  • Gastrozážitky – Hostinec U Hubálků (www.uhubalku.cz), ochutnávka rychnovského piva, deštenského chleba a mnohé další

Velké skiareály v provozu

Ať je to s tím počasím jak chce, v Orlických horách a Podorlicku lyžujeme:

Skicentrum Deštné v Orlických horách – www.skicentrumdestne.cz

Skicentrum Říčky v Orlických horách – www.skiricky.cz

Skiresort Buková hora – www.skibukovka.cz

Přírodní wellness a trocha adrenalinu

Pokud bychom náhodou doposavad neuspokojili vaši touhu po zážitcích, máme další zásobu. Naprosto jedinečným zážitkem může být jízda se psím spřežením „mushing“. Zážitek může být o to větší, když navštívíte v měsíci lednu Deštné v Orlických horách, kde se pořádá tradiční akce Šediváčkův long, jeden z nejtěžších evropských závodů psích spřežení.  Určitě stojí za to, vyzkoušet další adrenalinovou záležitost a to jízdu na čytřkolkách nebo sněžných skútrech. Tuto službu vám nabídnou v každém větším zimním středisku. Pro dámy, ale nejen pro ně, je tu množství relaxačních procedur, které ocení především po náročném dni s ratolestmi na sjezdovkách

• Masáž od nevidomého maséra
  • Harmony dream
  • Horká koupel ve venkovní kádi
  • Aroma koupel z Kačenčiných hor