Nevíte kam na dovolenou? Co třeba rekreační středisko RÁJ v Letohradě?

10.07.2017

zdroj: DS OHP

Původně základna pro dětské tábory odborové organizace Českých drah postavená v šedesátých letech, dnes po více než 50-ti letech provozu nově rekonstruovaný rekreační areál, který je skutečným rájem pro děti, mládež i skupinové akce všech věkových kategorií to je Rekreační středisko RÁJ v Letohradě.

Hodnotné je především jeho umístění na samotě v krásné přírodě u lesa, na okraji Letohradu, který sám nabízí celou řadu atraktivit. V okolí najdete i několik příjemných studánek a zastavení Vodního a geologického muzea v přírodě. Středisko je vhodné pro dětské tábory, školy v přírodě, adaptační kurzy a sportovní soustředění, ale také pro různé rodinné oslavy, kulturní akce nebo firemní teambuilding. Příjemným osvěžením je tu v létě venkovní bazén, v okolních lesích jsou vhodné terény pro pěší výlety, horská kola a běh, k dispozici je tu fotbalové a volejbalové hřiště. Středisko je v provozu od května do konce října.

„Letos byla zprovozněna nová čistička odpadních vod a z velké části je již hotová také rekonstrukce dřevěných podlah a vnitřního vybavení, včetně výměny přikrývek a polštářů. Aktuálně dokončujeme rekonstrukci velkých chat, s možností topení v krbových kamnech, a nové sociální zázemí v hlavní budově,“ popisuje rozsah úprav nový majitel Petr Mácha ze společnosti RAJ Solutions s.r.o., která středisko vlastní od roku 2016.

Maximální kapacita střediska v letním provozu je 260 lůžek. K dispozici je hlavní zděná budova s kapacitou 40 osob, 10 velkých 12-lůžkových chat s vlastním WC a možností přitopení v kamnech nebo 25 malých 4-lůžkových chatek. Výhodou střediska je také dostatečně dimenzované zázemí včetně kuchyně a jídelny, kluboven či výukových místností. „Model spolupráce máme nastaven dle potřeb zákazníků. Jsme schopni pronajmout jak celé středisko pro velké skupiny, které si zajistí i provoz kuchyně, tak ubytujeme školu v přírodě od 20 dětí, a to v hlavní budově nebo chatách s veškerým servisem,“ říká Petr Mácha.  www.RajLetohrad.cz