Přeskočit na obsah

Region Orlicko – Třebovsko slavnostně otevírá další úsek cyklostezky: Bezpráví -Choceň

01.09.2009

Region Orlicko - Třebovsko v pátek 4.září 2009 slavnostně otevírá další úsek cyklostezky - z Bezpráví do Chocně. Ten doplní trojhvězdí cyklo&in-line stezek Orlicko - Třebovska, projektu desetiletí. Akce, nad níž převzal záštitu vicehejtman Pardubického kraje pan Roman Línek, bude zahájena ve 14:15 hodin u penzionu Mítkov v Chocni.

Na Orlicko - Třebovsku tak bude funkčních celkem 40 km cyklo&in-line stezek nádhernými údolími řek Tiché Orlice a Třebovky. Právě otevíraný úsek z Bezpráví do Chocně o délce 10 km prodlužuje od loňského dubna skvěle fungující pětikilometrový začátek trasy z Ústí do Bezpráví. V předchozích dvou letech byla vybudována stezka z Ústí do Letohradu (15 km, vhodná pro kolo i brusle) a z Ústí n.O. do České Třebové (10 km, vhodná hlavně pro cyklisty). Cyklostezky jsou v lidnatém regionu s 65 tis. obyvateli hojně využívané pro dojíždění do zaměstnání a do školy a intenzívně využívané místními i turisty pro sportovně - rekreační vyžití. Stezky Orlicko - Třebovska jsou unikátní nejen svojí délkou a polohou v krásné přírodě říčních meandrů, zelených kopců a skal, ale zejména tím, že jsou vhodné pro in-line bruslení. Terénů s kvalitním povrchem bez převýšení u nás mnoho není a přitom přímo bombasticky roste zájem o kolečkové bruslení (jen v Česku se vloni prodalo na 360 tis. párů bruslí).

Investorovi a provozovateli, svazku obcí Region Orlicko - Třebovsko a spolufinancujícím partnerům (10 obcí a měst na trase stezek) práce nekončí. Čeká je nyní další úkol - komfortněji provést stezky přes města, dostavět záchytná parkoviště, umístit interaktivní mapu na web a další uživatelská vylepšení. Vyprojektované jsou také navazující spojky, které tento systém cyklo a in-line stezek napojí na sousední regiony. Kontinuálně je třeba stezky udržovat v čistotě a provozuschopném stavu pro všechny uživatele, v ovzduší vzájemné ohleduplnosti.

Orlicko - Třebovsko právem obhajuje titul cyklo&in-line království.

Program dne 4.9.2009 :

Ve 14:15 hodin slavnostní zahájení u penzionu Mítkov Choceň - projev předsedy svazku, zdravice hostů. V 15:15 hodin přestřižení pásky a otevření stezky jízdou VIP osobností i veřejnosti. V 16 hodin ostrý start dobrovolné soutěžní jízdy z Mítkova do Brandýsa nad Orlicí, na kole i na bruslích či pěšky pro veřejnost; v cíli u „Konťáku" bude prvních sto účastníků odměněno drobným občerstvením. Od 17 hodin bude u brandýského „Konťáku" hrát k poslechu, zpěvu a tanci kapela Šedous band.

Přijďte i vy oslavit provozní start dalšího krásného úseku určeného široké veřejnosti.
Na shledanou na cyklostezkách - čtyřicetikilometrové chloubě našeho regionu!

Bližší informace:
Management OHGS s.r.o.: RNDr. Renata Šedová, tel. 603 956 870

mailto: sedova@ohgs.cz

zdroj: Tisková zpráva

Objekty

rop eu
nahoru