Skibus do Čenkovic nově z Litomyšle!

29.11.2010

Horkou novinku máme pro všechny milovníky zimního lyžování. Od změny jízdního řádu koncem letošního roku bude u vybraných spojů autobusová linka č. 700948 dopravce ČSAD Ústí nad Orlicí a.s. prodloužena do Litomyšle. Konkrétně v období od 25. prosince 2010 do 27. března 2011 bude v sobotu, neděli a ve státem uznané svátky v provozu autobusový spoj z Litomyšle (odjezd v 6:45 hodin) do Čenkovic a zpět (v 16:00 hodin). Jedinou výjimkou je Nový rok, kdy tento spoj nepojede.

I Litomyšlané se tedy snadněji dostanou například na nejdelší sjezdovku v Pardubickém kraji. Jde o novou lanovku z druhé strany hory, která bude přímo propojená s čenkovickým areálem do jednoho střediska s názvem Skiregion Buková hora.

Milovníkům klasického lyžování je v areálu k dispozici více než 60 km upravovaných běžeckých tras. Jedná se zejména o běžecké okruhy na úpatí Bukové hory a dále hřebenovou cestu na Suchý Vrch a do Mladkova s napojením na další trasy Orlických hor.

zdroj: Českomoravské pomezí