Říčky: čtyři kvalitní sjezdovky

02.12.2010

Moderně vybaveným areálem se může pyšnit Ski centrum Říčky v Orlických horách, které se nachází na jihovýchodní straně vrchu Zakletý. Díky své nadmořské výšce (740 až 992 metrů nad mořem), moderní čtyřsedačkové lanovce dlouhé 1200 metrů, výhodné orientaci sjezdových tratí, jejich délce a systému technického sněhu se jedná o jedno z nejlepších středisek svého druhu v České republice.

Ski centrum je navíc vybaveno moderním odbavovacím systémem, který umožňuje zakoupení časových i bodových jízdenek. Ty mohou být jak klasické, jež se vsunují do turniketů, tak bezdotykové (tzv. chipkarty). Do Říček můžete dorazit, i když v lyžování ještě nejste tak zdatní.

Zkušení instruktoři vás do tajů tohoto sportu rádi zasvětí. Zdejší lyžařská škola je totiž vhodná nejen pro děti, ale i pro dospělé. A pokud máte rádi spíše běžky, zajeďte si na vrch Zakletý, respektive křížení turistických cest Pěticestí, které je opodál. To je ideálním výchozím místem běžkařů na celý hlavní hřeben Orlických hor.

zdroj: Destinační společnost Východní Čechy

Říčky: čtyři kvalitní sjezdovky, zdroj: Destinační společnost Východní Čechy Říčky: čtyři kvalitní sjezdovky, zdroj: Destinační společnost Východní Čechy