Skiresort Buková hora

04.11.2013

Dne 21. 10. 2013 se rozšířily možnosti lyžařského vyžití v Turistické oblasti Králický Sněžník. SKIPARK Červená Voda se rozšířil. Společnost SKIPARK Červená Voda s.r.o. koupila od sdružení SKI KLUB Česká Třebová, o. s. 100% podíl ve společnosti SKI Klub Česká Třebová, s.r.o. Nových služeb se tak od nové sezóny dočkají i návštěvníci Čenkovic.

Naše služby a filozofii tímto krokem přenášíme z Červené Vody i na stranu Čenkovic," potvrzuje spolumajitel SKIPARKu Červená Voda Libor Vlček. „Transakcí získáváme další sedačkovou lanovku, pestrou sjezdovou trať a technologii zasněžování, jehož část budeme mít v pronájmu od občanského sdružení."

V nejjižnější části Orlických hor tak vznikl jedinečný areál umožňující lyžování na obou stranách jedné hory – Skiresort Buková hora. Celková délka tratí v Červené Vodě a Čenkovicích bude nyní dosahovat 8,5 km. „Délka sjezdovek a přepravní kapacita činí z obou areálů největší lyžařské centrum východních Čech," upřesňuje ředitel SKIPARKU Červená Voda Radek Procházka. Pět hvězd na škále hodnocení pak posouvají Skiresort Buková hora mezi absolutní Top česká lyžařská centra.

Co se změní pro klienty? Ze záchytného parkoviště v Čenkovicích, bude až k pokladnám SKIPARKu k dispozici SkiBus. Zákazníci si budou moci zakoupit jízdenky jak na lanové dráhy obou částí SKIPARKů Čenkovice a Červená Voda, a s tím spojené služby, tak například jen jízdenky pro oblast Čenkovic. „Vytvořili jsme jednoduché odlišení jízdenek. Červený skipas bude určený pro Čenkovice, žlutý pro Červenou Vodu a lanovku v Čenkovicích," podotýká ředitel SKIPARKu Červená Voda Radek Procházka.

„Celý skiresort Buková hora bude nyní jednoduše dostupný jak ze střední a jižní Moravy, tak i z východních Čech," dodává spolumajitel SKIPARKu Červená Voda Jaroslav Toman, kterého těší, že celá oblast nabízí i desítky kilometrů běžeckých tratí.

(zdroj http://www.skiparkcervenavoda.cz/, upravil Králický Sněžník o.p.s.)

Čenkovice - Ski areál Buková hora Skipark Červená Voda