Novinky na sjezdovkách v Čenkovicích

06.01.2014

Čenkovický areál si pro letošní sezonu připravil několik novinek. Na sjezdovkách Svitava a Třebová budou vybudované nové snowparky. Ve spodní třetině svitavské sjezdovky je umístěn mini snowpark skládající se ze dvou překážek: boxu, rail roury a dvou skoků řazených za sebou.

Na Třebovské čeká ridery také lajna a několik platforem a skoků. Nově na dojezdu
třebovské sjezdovky přibude dětský vlek a přibližovací pás od hlavní pokladny k nástupu na lanovku. Z parkoviště, které i nadále zůstává bezplatné, až k pokladně bude návštěvníky vozit v plné sezoně od 7:30 do 14:00 třikrát za hodinu areálový skibus - jízdní řád bude k dispozici na webových stránkách. Na večerní lyžování zastaví až u sjezdovky Svitava, odkud je to jen pár kroků na osvětlené svahy.

Aktuální počasí v Čenkovicích je možné sledovat denně v pořadu Panorama České televize (ale i na Polské televizi TVPL) anebo také na webkamerách, které jsou umístěny na webových stránkách areálu. Tam si lze pustit i nové virtuální prohlídky. Novinkou pro letošní rok je také vznik nového skiresortu Buková Hora, který spojuje skiparky Červenou Vodu a Čenkovice. Říjen 2013 se stal milníkem v lyžařské historii Orlických hor. SKIPARK Červená Voda se rozšířil o další sjezdovku. Společnost SKIPARK Červená Voda koupila od sdružení SKI KLUB Česká Třebová stoprocentní podíl ve společnosti SKI KLUB Česká Třebová. Nových služeb se tak od letošní sezony dočkají i návštěvníci Čenkovic.

Novinkou je víkendový program ČD SKI. Do vlaku Českých drah může klient nastoupit kdekoli na trase Pardubice – Jablonné nad Orlicí. Ze stanice Jablonné nad Orlicí bude připravena doprava skibusem.

Jízdné

• Žlutý skipas: SKIPARK Červená Voda i SKIPARK Čenkovice jsou propojené jízdenkou obou lanových drah. Žlutý skipas zakoupíte na obou stranách Bukové hory.
  • V ceně žlutého skipasu máte navíc zdarma zahrnuté jízdy na červenovodském snowtubingu.
  • Červený skipas: Je určený pro lanovku a tři červeně označené vleky v Čenkovicích. Červený skipas zakoupíte pouze v Čenkovicích.

Alice Štrajtová Štefková

Čenkovice - Ski areál Buková hora