Ski centrum Říčky v Orlických horách

27.11.2014

„Říčky, mé Říčky – jakým kouzlem jste mě zajaly? Asi tím samým, jako mnohé přede mnou a mnohé za mnou. Nikdo se Vám neubrání, kdo jednou je zanesen osudem do Vašeho království.“ (A. Hromádková, 1951) Zákoutí Říček v Orlických horách objevili lyžaři z Ústí nad Orlicí již v roce 1936.

Díky úsilí a nadšení několika generací tak mohlo vzniknout sportovní lyžařské středisko s neopakovatelnou atmosférou. Nejen, že tu na vrchu Zakletý odhalili pro lyžařský svět dobré podmínky pro sjezdové disciplíny, ale současně zde odkryli i pro mnohé opravdovou krásu Orlických hor. Díky své nadmořské výšce, moderní lanovce, výhodné orientaci sjezdových tratí, jejich délce, rozmanitosti a plně automatizovaného systému výroby technického sněhu jsou Říčky nejlepším střediskem sjezdového lyžování v Orlických horách a jedním z předních středisek v České republice.

Přímo ve středisku slouží návštěvníkům samoobslužná restaurace Skirest s terasou, několik kiosků, servis a půjčovna lyží, úschovna lyžařského vybavení a lyžařská škola. V nadcházející sezóně vám představíme nově upravené tratě Louček a Sjezdovky, které se podařilo rozšířit, čímž se velmi zvýší komfort a bezpečnost lyžování.

Milovníci běžeckého lyžování mohou v okolí Říček využít několik desítek kilometrů upravovaných tras. Nedaleké Pěticestí, kde se kříží turistické cesty, je ideálním výchozím místem běžkařů na celý hřeben Orlických hor. Středisko v Říčkách vždy žilo závodním lyžováním, a proto bude i v nadcházející zimní sezóně hostit hned několik lyžařských závodů. Nejvýznamnějším závodem sezóny bude již tradičně 53. ročník SkiInterKriteria, který se bude konat 22. 1. - 24. 1. 2015. Přijeďte podpořit naše lylyžařské naděje. A pokud by někdo z vás sám zatoužil po poměření sil a dovedností na svahu, pak vás srdečně zveme na závody pořádané pro širokou veřejnost. Závodníkem se u nás, alespoň na chvíli, může stát úplně každý!

zdroj: Destinační společnost Orlické hory a Podorlicko

Ski centrum Říčky v Orlických horách, zdroj: Destinační společnost Orlické hory a Podorlicko Ski centrum Říčky v Orlických horách, zdroj: Destinační společnost Orlické hory a Podorlicko Ski centrum Říčky v Orlických horách, zdroj: Destinační společnost Orlické hory a Podorlicko