Přeskočit na obsah

Turistické noviny Orlických hor a Podorlicka léto 2014

02.06.2014

zdroj: DSOHP

Destinační společnost Orlické hory a Podorlicko vydala jako každoročně další vydání Turistických novin léto 2014.

Milí čtenáři, v ruce držíte další, a nutno  podotknout, že pravidelné vydání turistických novin destinace Orlické hory a Podorlicko. Nevypadá krásně? To nejspíš proto, že Orlické hory a jejich podhůří jsou výjimečnou krajinou, ve které má své  kořeny množství výjimečných žen. Narodili se tu oba rodiče Madeleine Albrightové, historicky první ministryně zahraničních věcí USA. Své dětství zde trávila nejkrásnější žena světa roku 2006, Taťána Kuchařová. Nejznámější českou kuchařku tu dopsala Magdalena Dobromila Rettigová a z nejšikovnějších rukou vambereckých krajkářek vznikala a stále vznikají nádherná díla, která nás proslavila po celém světě.

Asi si teď, milí čtenáři, říkáte, jak souvisí vše, co tu píšeme s turistikou? Věřte,  že  hodně. Vždyť ženy jsou v naprosté většině organizátorky volného času celé  rodiny, vybírají vhodná místa, kde zabaví a vzdělají své ratolesti, ale hledají také odpočinek a příležitosti pro to, jak načerpat energii do dalšího náročného dne. Právě pro takové čtenářky, ale nejen pro ně, jsme připravili speciální vydání turistických novin pro letní období, které je plné osvědčených tipů na výlety, rad jak si u nás odpočinout, ale také zajímavých příběhů.

Dočtete se v něm např. o tom,  jak se naše dámy léčí díky přírodě, nahlédnete do ateliéru úspěšné choceňské  fotografky Ywonn, zasoutěžíte si s ŽENAMI s.r.o. a zamlsáte si s Magdalenou Dobromilou Rettigovou. Na dalších stránkách se o vaší přízeň budou naše nádherné hotely a penziony ale hlavně na jaře se opět otevírají  naše památky.

Na závěr nám dovolte malé připomenutí. Při svém putování Orlickými horami a Podorlickem nespěchejte, načerpejte atmosféru a specifickou vůni tohoto regionu, ochutnejte něco dobrého a hlavně si pořiďte kartu hosta, která vám pobyt zpříjemní množstvím výhod a slev.

Turistické noviny budou k dispozici zdarma na všech informačních centrech destinace nebo ke stažení zde.

rop eu
nahoru