Tvrz Bouda - rozšířená provozní doba až do konce srpna!

24.08.2015

Až do konce srpna 2015 rozšířilo muzeum čs. opevnění - dělostřelecká tvrz bouda svoji provozní dobu. Každý den včetně pondělí je připraveno 7 vstupů do podzemního systému prvorepublikové pevnosti. Začátky prohlídek jsou v 10, 11, 12, 13, 14, 15 a 16 hodin.

Pro každý vstup do podzemí jsou připraveny prohlídkové okruhy mini (cca 35-40 minut), kompletní (cca 75-85 minut) a v případě zájmu (nejméně 5 dospělých návštěvníků) také velké okruhy (cca 150 minut).

Nejvhodnější přístupové trasy:

1) od parkoviště u Kramářovy chaty na Suchém vrchu (rozhledna, restaurace, obora...)

2) od Lesovny v obci Těchonín (po původní pevnostní silnici)

Podmínkou návštěvy tvrze Bouda je teplé oblečení (i v létě bývá v podzemí 4–10°C, průměrně kolem 6°C) a pevná obuv. Provozovatel muzea dále doporučuje příchod cca 15 minut před začátkem prohlídky. Před vchodovým srubem tvrze můžete využít pohodlného posezení v altánu, jehož součástí je stálé ohniště s kouřovodem, opatřeným lapačem jisker. Zájemce srdečně zve Společnost přátel čs. opevnění, o.p.s. Provozovatel Muzea čs. opevnění - dělostřelecké tvrze Bouda a Muzea opevnění - dělostřelecké tvrze Hůrka.

Tvrz Bouda - rozšířená provozní doba až do konce srpna!