Přeskočit na obsah

Nové geolokační hry pro cyklisty a turistické noviny - to jsou květnové novinky v Orlických horách a Podorlicku

21.04.2015

Nové geolokační hry GEOFUN cílí především na cyklistické rodiny!

Již před nějakým časem jsme vás informovali, že v Orlických horách a Podorlicku připravují novou zajímavost pro rodiny s dětmi, které jsou zároveň aktivními cykloturisty. Tou zajímavostí je 5 nových geolokačních her, které si tu můžete již v dnešních dnech zahrát.

„Hry jsou 100% ekologické, protože jsou virtuální, abyste je však mohli hrát, musíte vyrazit do terénu. Aby bavili děti, je během nich připraveno mnoho zajímavých úkolů, které musí plnit, naučných informací a provází jimi některé zajímavé osobnostmi našeho regionu.“, předává nám základní informace Petra Smrčková, ředitelka destinační společnosti Orlické hory a Podorlicko. O tom, jak hry hrát, kde začít a kdo vás bude provázet, se dozvíte na webovém portále www.kralovstviorlicke.cz. To základní je však jasné:

  • Je třeba umět jezdit na kole J a alespoň jeden z vás musí vlastnit chytrý telefon.
  • Nesmí vám chybět soutěživý duch a měli byste podat maximální výkon, který bude na konci cyklo sezóny odměněn zajímavými cenami.
  • Do chytrého telefonu si před začátkem hry do svého telefonu stáhnete mobilní aplikaci GEOFUN a registrujete se. Následně si do aplikace stáhnete tu hru, kterou si chcete zahrát. Vše je možné udělat z domu nebo na místech s Wi-Fi připojením. Během hraní již připojení na internet nepotřebujete.
  • Během hry musíte mít zapnutý na svém telefonu GPS signál a po skončení hry nahrát svá data do aplikace a odeslat.
  • Hra se vám automaticky aktivuje ve chvíli, kdy dorazíte na místo, kde startuje.

„Vše je velmi jednoduché a intuitivní. I město Choceň zvažuje, že si k těmto hrám pro cyklisty připraví také svůj menší městský hrací okruh určený také pro pěší či maminky s kočárky.“ Sdělila nám Jana Havelková, vedoucí informačního centra Choceň, která absolvovala informační seminář k novým hrám, jehož cílem bylo seznámit pracovníky v cestovním ruchu s tím, jak hry hrát a jak informace následně předat zájemcům o hru. Seminář proběhl dne 21. 4. 2015 na Suchém Vrchu a účastníci se tu mohli dozvědět, jak hry fungují v jiných regionech.

„Hry jsme připravili tak, aby během jejich hraní cyklisté navštívila ta nejzajímavější místa v regionu a aby jejich start i cíl byl dobře dostupný jak veřejnou dopravou tak cyklobusy. V současné době jsou aktivní čtyři hry z celkových pěti, spouštíme je ve zkušebním provozu a během následujících 2 týdnů do nich nahrajeme mluvené slovo průvodců.  Seznamuje nás s aktuální situací pan Vít Pechanec, který zastupuje firmu GEOFUN.cz s.r.o., která podobné geolokační hry zpracovává na území celé České republiky

Územím vás tak originální formou provede princezna Kačenka, Poláčkův Zilvar z chudobince, Orlická cyklo a inline královna (ta provází hned 2 hry) a hrabě František Kinský. Průvodci udávají hráčům kromě vlastní trasy různé pokyny a netradiční úkoly, vypráví nevšední příběhy, dle potřeby i poradí, ale především vše komentují a vyhodnocují svým osobitým stylem. Při plnění úkolů a hledání indicií, vyzkoušíte svůj odhad, stanete se fotografy, filmaři či spisovateli, ale hlavně se atraktivní formou projedete po místech, která byste při návštěvě Orlických hor a Podorlicka neměli vynechat! Svou vlastní městskou hru má již nějakou dobu město Lanškroun.

GEOFUN, jak je hra obecně označována, již velmi dobře funguje i v jiných městech a regionech po celé ČR a získává si své příznivce. Kouzlem GEOFUNu je určitý moment překvapení, neboť hráč neví, jaké úkoly na něho čekají, dokud nedorazí na určený start. Předem pouze zjistí stručný popis úkolu a faktory náročnosti, které jsou čtyři – fyzický, mentální, trapnosti a zábavy. Principem této hry je především bavit, aktivně objevovat zajímavá místa a zase bavit!

Již začátkem května najdete nové turistické noviny v infocentrech

Novým geolokačním hrám se kromě zmíněné webové stránky www.kralovstviorlicke.cz věnují také nové turistické noviny, které jsou již dnes ke stažení v elektronické podobě. Začátkem května je čtenáři najdou na pultech informačních center v Orlických horách a Podorlicku. Kromě samotného popisu jednotlivých her v nich najdete již tradiční tipy na výlety v Orlických horách a Podorlicku, pozvánky gastronomických a ubytovacích zařízení, informace o cyklobusech, pokračování příběhu o slavném pašíři z Orlických hor, Janu Štěpánkovi či tradiční, regionální, kulturní kalendář na léto a podzim 2015.

Kompletní turistickou nabídku a další tipy na výlety či ubytování v Orlických horách a Podorlicku najdete na oficiálním turistickém portále www.mojeorlickehory.cz, bližší informace o geolokačních hrách na tematické microsite www.kralovstviorlicke.cz

rop eu
nahoru