Přeskočit na obsah

Císařský trhanec paní Bernadetty Kinské

18.06.2015

Císařský trhanec můžete ochutnat v Toniově zámecké kavárně v Novém zámku Kostelec nad Orlicí. Odměnit se jím můžete po procházce zámeckým parkem, který je zároveň i přírodní rezervací. Při troše štěstí potkáte zdejšího mladého zámeckého pána, Kristiana Kinského.

Pečení:  předehřátá trouba, 200°C, 2x12 minut

Potřebujeme: 8 vajec,250 gpolohrubé mouky, ½ l mléka,60 gcukru krupice, Sůl do mouky,125 gmásla na vymazání plechu, 2 hrsti krupicového cukru na prosypání těsta

Žloutky s cukrem a mlékem prošleháme a zapracujeme mouku se špetkou soli. Bílky ušleháme a zlehka spojíme se základem. Plech s vyšším okrajem vymažeme vrstvou másla a dáme do vyhřáté trouby. Do rozpuštěného másla nalijeme těsto a 12 minut pečeme. Poté plech vyjmeme z trouby, dvěma vidličkami těsto roztrháme na kousky, prosypeme cukrem a dáme na dalších 12 minut do trouby. Servírujeme s ovocem (podušené švestky nebo višně ve vlastní šťávě).

rop eu
nahoru