Veletrh GO a REGIONTOUR Brno 2016

18.01.2016

zdroj: DSOHP

Jeden ze série největších středoevropských veletrhů REGIONTOUR a GO se konal v Brně v termínu 14. – 17. ledna 2016. Příležitost oslovit více než 30 tisíc návštěvníků využili vystavovatelé z 24 zemí. Výrazně vzrostla účast zahraničních vystavovatelů, především ze Slovenska, Maďarska a Rakouska.

Tento ročník veletrhu se opět zaměřil na podporu spolupráce zemí Visegrádské čtyřky v oblasti cestovního ruchu a samozřejmě si připomenul turisticky významné události, které se letos chystají v České republice. Česká republika se těší nejvyššímu zájmu turistů za několik posledních let, což se pozitivně odrazilo na veletrhu. Stále větší plochu obsazují komerční subjekty, které nově nabízeli a také přímo na místě prodávali své produkty - pobyty na horách nebo v lázních, poznávací zájezdy, prodloužené víkendy, návštěvy zábavních parků, sportovních areálů, restaurací aj.

Nosným tématem domácího cestovního ruchu bylo téma 700 let od narození Karla IV. Agentura CzechTourism spolu s církevními a dalšími vystavovateli zvalo návštěvníky na velkolepé oslavy tohoto výročí, které k nám v tomto roce mají přivést ještě více zahraničních turistů. CzechTourism prezentoval místa spjatá s dobou Karla IV. ve fotografiích a spotech z ikonických míst, jako jsou Karlštejn, Karlovy Vary, Praha nebo Loket a lákal na „královské zážitky“. Pro návštěvníky byla tak připravena komplexní prezentace možností trávení volného času, jejíž součástí byl i doprovodný program pro odbornou i širokou veřejnost.

Destinační společnost Orlické hory a Podorlicko prezentovalo svoji nabídku ve společné expozici Královéhradeckého a Pardubického kraje, který tentokrát spojil síly a prezentuje turistickou nabídku pod značkou Východní Čechy.  Tato spolupráce byla stvrzena společným memorandem o vzájemné spolupráci, které v rámci zahájení veletrhu podepsali hejtmani obou krajů Lubomír Franc a Martin Netolický.

Letošní expozice byla laděna do vojenského tématu, a to proto, že na rok 2016 připadá 150. výročí prusko-rakouské války roku 1866.  Proto bylo možné vidět kolem expozice vojáky obou armád. Pardubický kraj lákal na pevnostní turistiku propagací králického vojenského muzea nebo pevnosti Bouda. Královéhradecký kraj tentokrát prezentoval svoji bohatou nabídku včetně ochutnávky výborného piva Staročeského pivovaru Rampušák z Dobrušky.  Na stánku Východních Čech jste tak mohli získat zajímavé turistické informace o všech koutech turistických oblastí z obou krajů.

Prezentační pult destinační společnosti Orlické hory a Podorlicko navštívili především rodiny s dětmi a senioři, které zajímala nejen aktuální zimní nabídka, ale také novinky v destinaci a možnost trávení prodloužených víkendů a to jak v zimním, tak letním období. Čerpali informace především ze sezónních propagačních materiálů, map s běžeckými trasami, turistických novin, ale byl také zájem o oblast cykloturistiky a zážitků.

Začala nám zima - novinky z lyžařských středisek v Orlických horách a Podorlicku