Infotour a cykloturistika Hradec Králové 2016

14.03.2016

zdroj: DS OHP

Návštěvníci veletrhu Infotour a cykloturistika, který se konal ve dnech 11. – 12.3.2016 v Hradci Králové, se mohli těšit z velmi pestrého spektra vystavovatelů, kteří byli z celé České republiky, ze Slovenska, Chorvatska, Polska a nově ze Srbska, např. z Polska to byla  Opole, Zabkowice Slaskie, Duszniki-Zdroj a další.

Turisticky zajímavá místa představili kraje a města, destinační společnosti, nově například Sobotka, Lipensko, dále lázeňské subjekty, hrady a zámky, hotely, atraktivní přírodní lokality, památkové rezervace, kempy, zábavní a vzdělávací areály pro děti. Expozic pro děti zde bylo k vidění také více než v loňských letech. Velkou část vystavovatelů byli cestovní kanceláře a agentury, návštěvníci tak měli možnost vybírat si z nepřeberného množství výletů a zájezdů po České republice i v zahraničních destinacích.

Destinační společnost Orlické hory a Podorlicko prezentovalo svoji nabídku ve společné expozici Královéhradeckého a Pardubického kraje, který již potřetí v tomto roce spojil síly a prezentuje turistickou nabídku pod značkou Východní Čechy. V rámci expozice byly představeny turisticky zajímavá místa celého území. Dále se na společné expozici prezentovali zahraniční partneři Královéhradeckého kraje - Banskobystrický kraj, Opolské vojvodství, Dolnoslezské vojvodství, Jižní Banát a Republika Srbská.

Prezentační pult destinační společnosti Orlické hory a Podorlicko navštívili především senioři a rodiny s dětmi, kteří měli zájem o novinky v destinaci a možnost trávení prodloužených víkendů v nadcházejícím letním období. Informace čerpali ze sezónních propagačních materiálů – tradice a řemesla, historická sídla, zámky na řece Orlici a dovolená na venkově, map a turistických novin. Velký zájem byl právě o oblast cykloturistiky, gastronomických zážitků a wellness pobytů i adrenalinových zážitků. Na propagaci destinace Orlické hory a Podorlicko se podílela zástupkyně informačního centra Jana Matyášová z Orlického Záhoří spolu Ing.Miroslavou Novákovou, která obdržela za svoji práci krásné ocenění Srdce regionu 2016. Turisté se také na našem pultíku dozvěděli co je nového u našich polských kolegů z Kladské země, kterou zastupovala naše kolegyně Marlena Korczyńska.

V rámci veletrhu byla pokřtěna mapa kempů Východních Čech a Městských lesů, která vznikla ve spolupráci Pardubického a Královéhradeckého kraje.

Hlavním lákadlem bylo uvedení seriálu akcí, které jsou připraveny k připomenutí 150. výročí historicky významné bitvy u Hradce Králové z roku 1866. Proběhla také konference, jejíž témabylaVálka 1866 - potenciál pro cestovní ruch a vzpomínkové akce k 150. výročí. Přednášky byli zdarma přístupné odborné i laické veřejnosti.