RegionPropag 2016 Pardubice

21.03.2016

zdroj: DS OHP

Ve výstavním a společenském centru IDEON v Pardubicích se ve dnech 18. – 19. 3. 2016 konal již 10. ročník výstavy RegionPropag a to pod záštitou pana René Živného, člena Rady Pardubického kraje pro sport, cestovní ruch a informatiku.

Tento ročník propagoval nejen nabídku cestovních kanceláří, hotelů, dopravců, lázní, jednotlivých regionů, ale i turistických atrakcí a informačních center. Cílem bylo představit turistické možnosti v regionech a upozornit na zajímavé turistické atrakce a služby, které mohou využít pro své volnočasové aktivity.

Význam cestovního ruchu stále stoupá a sport s cestováním úzce souvisí, proto k tomuto ročníku výstavy RegionPropag 2016 byla připojena i výstava Sport a adrenalin 2016, která byla věnována sportovní oblasti. Představili se zde zástupci převážně východočeských firem, které vyrábějí či nabízejí sportovní vybavení a potřeby, oblečení pro sport, dále se zde představili provozovatelé sportovních a zábavních center či sportovních klubů.

Součástí výstavy bylo také Akademické mistrovství ČR v boulderingu (lezení na umělé stěně bez lana), promítání outdoorových filmů, prezentace Olympijského parku Pardubice 2016, představení pardubického BARTH Racing týmu, který se zúčastnil Rallye Dakar.

Destinační společnost Orlické hory a Podorlicko prezentovalo svoji nabídku ve společné expozici Královéhradeckého a Pardubického kraje, který již počtvrté v tomto roce spojil síly a prezentuje turistickou nabídku pod značkou Východní Čechy. V rámci expozice byly představeny turisticky zajímavá místa celého území.

Prezentační pult destinační společnosti Orlické hory a Podorlicko navštívili především senioři a rodiny s dětmi, kteří měli zájem o novinky v destinaci a možnost trávení prodloužených víkendů v nadcházejícím letním období. Informace čerpali ze sezónních propagačních materiálů – tradice a řemesla, historická sídla, zámky na řece Orlici a dovolená na venkově, map a turistických novin. Zájem byl o oblast cykloturistiky, gastronomických zážitků a wellness pobytů. Na propagaci destinace Orlické hory a Podorlicko se podíleli zástupkyně informačního centra Jana Havelková a Hana Chadimová z Chocně.