Regiony ČR Lysá nad Labem 2016

24.04.2016

zdroj: DS OHP

Na výstavišti v Lysé nad Labem se ve dnech 21. – 24. 4. 2016 konal již 15. ročník společné výstavy měst, obcí, mikroregionů a informačních center ČR a  5. ročník výstavy cestovních kanceláří, cestovních agentur a cestovního ruchu.

Jedním z hlavních záměrů výstavy Regiony je zcela přirozeně cestovní ruch. Návštěvníci, kteří  se zajímají o památky, muzea, přírodní krásy, cykloturistiku, pěší turistiku, vodáckou turistiku a v souvislosti s tím o možnosti ubytování, stravování a další služby, si přisli na výstavě Regiony zcela jistě na své. Pro návštěvníky výstavy bylo rovněž možné seznámit se s kulturním a společenským životem obcí a měst, případně nabídkou produktů daného kraje díky reprezentativním publikacím, informačním brožurkám, pohlednicím, mapám, apod. Součástí výstavy byli i odborné semináře pro vystavovatele, účastníky soutěže a odbornou veřejnost. Součástí výstavy bylo možné také shlédnout replika Císařské koruny.

Destinační společnost Orlické hory a Podorlicko prezentovalo svoji nabídku v expozici Královéhradeckého kraje, kde byli v rámci expozice představeny turisticky zajímavá místa celého území.

Prezentační pult destinační společnosti Orlické hory a Podorlicko navštívili především aktivní senioři, kteří měli zájem o novinky v destinaci a možnost trávení prodloužených víkendů a týdenní dovolené v nadcházejícím letním období. Spusta z nich ale také sbírali informace pro své děti a vnoučata pro možné trávení dovolené a prázdnin.  Informace čerpali ze sezónních propagačních materiálů – tradice a řemesla, historická sídla, zámky na řece Orlici a dovolená na venkově, map a turistických novin. Velký zájem byl o oblast cykloturistiky, gastronomických zážitků a wellness pobytů.