Turistické noviny léto/podzim 2016

07.05.2016

zdroj: DS OHP

Destinační společnost Orlické hory a Podorlicko jako již před každoročně před letní sezónou vydala Turistické noviny léto/podzim 2016.

Tématem turistických novin jsou "PŘÍBĚHY Orlických hor a Podorlicka". A co mají příběhy společného s turistikou? Příběhy a pověsti vás zde budou provázet krok za krokem. Příběhy panských sídel vám připomenou slávu doby monarchů, tajemnými příběhy jsou zahaleny středověké hrady, zámky a tvrze. Dozvíte se o osudech šlechtických rodů, o dochovaných i nenalezených pokladech, o příbězích exponátů, které jsou k vidění v muzeích a galeriích. Zajímavé a leckdy poučné jsou také pověsti měst a obcí, které vás budou touto krajínou provázet. Seznámíte se s některými příběhy starých řemesel. Určitě narazíte na místa, po kterých se  před vámi procházela nejedna významná osobnost, nebo se může literární postava stát přímo vaším průvodcem a tato krásná místa navštívíte společně. Nezapomenutelným zážitkem může být i osobní setkání s Rampušákem, anebo budete moci usednout na jeho trůn a vychutnávat si krásné výhledy a něco si u toho přát. Přijeďte do Orlických hor a Podorlicka, můžete zde strávit nejednu hezkou chvilku, příjemnou, klidnou dovolenou a prožít tak svůj příběh.

Uprostřed novin na čtyřech stránách najdete TOP nabídku služeb v přehledném členění. Vybírat můžete z hotelů či penzionů a rozhodnout se tak, kde se ubytujete. Také je zde nabídka stylových restaurací, kaváren či pivovarů, kde se dobře najíte, dáte si kávu s domácím dezertem či regionální pivko, které si ještě můžete zakoupit a odvézt si tak domů. Nezapomnělo se ale ani na odpočinek a adrenalinové aktivity. Jistě si každý vybere. Součástí novin je i kalendář akcí, a tak stačí jen vybrat v jakém období sem vyrazíte třeba jen za zábavou, či tradiční akcí.

Turistické noviny jsou již k dispozici zdarma na všech informačních centrech destinace nebo ke stažení zde.