Novinky v Muzeu řemesel

03.07.2017

Muzeum řemesel v Letohradě, které je největší svého druhu v ČR, otevřelo novou Retro expozici a rozšířilo výstavní prostor o další nové exponáty, ale vzniklo zde také nové pokladní centrum. V září si poté nenechte ujít nové večerní prohlídky s majitelem muzea osobně!

Pokladní centrum je nyní na očích všem návštěvníkům, neboť jej najdete hned vedle hlavního průjezdu do areálu muzea. Je moderně zařízené a funguje zároveň jako informační centrum a zázemí pro návštěvníky muzea. Nová RETRO expozice se věnuje fenomenálnímu období 60. a 80. let a je rozdělena na dvě části. První část expozice pod názvem Příběh jedné fotografie se zaměřuje na 60. léta a představuje obytnou kuchyň z roku 1960 s originálním vybavením tehdejších domácností.

Druhá část této expozice s názvem Trochu nostalgie nikoho nezabije, pro změnu seznamuje návštěvníky s 80. léty a pokojem z roku 1980. Je zde vystaveno mnoho dalších technických předmětů a domácích přístrojů.  Mezi nejzajímavější exponáty patří jistě funkční televizní přijímač Rekord z roku 1957, který byl ve stejném roce zakoupen otcem majitele muzea, a to jako teprve druhý TV přijímač v Letohradě.

Muzeum s více než 50-ti řemesly a živnostmi podstatně rozšířilo i další výstavní prostor. Nově tak můžete navštívit dílnu koláře nebo ševce. V kočárovně pak nově objevíte například loveckou bryčku místního hraběte Stubenberga.

zdroj: Destinační společnost Orlické hory a Podorlicko

Novinky v Muzeu řemesel Novinky v Muzeu řemesel Novinky v Muzeu řemesel Novinky v Muzeu řemesel Novinky v Muzeu řemesel