Infobus Orlických hor a Podorlicka opět zvedl své kotvy - po celé léto bude zvát k návštěvě na Panském Poli u Rokytnice v Orlických horách

01.07.2016

zdroj: DS OHP

Právě dnes 1. července vyjel po několikaleté odmlce opět InfoBUS Orlických hor a Podorlicka, a to do sedla na Panské Pole u Rokytnice v Orl.h. Zde bude k dispozici všem návštěvníkům destinace po celou letní sezónu, od 1. července do 31. srpna 2016. Infobus představuje skutečně infocentrum na kolečkách, které rozšíří stávající síť informačních center v regionu na jednom z klíčových míst destinace, které je nejen hlavním výchozím místem k Tvrzi Hanička, ale leží rovněž na hlavní orlickohorské magistrále Jiráskově horské cestě, je zastávkou cyklobusu i radiobusu (doprava na zavolání). Zve nejen svým vizuálem k zastavení a návštěvě, ale především na další krásná místa a zážitky v turistické oblasti Orlických hor a Podorlicka. Díky celému spektru propagačních materiálů a map zde získáme řadu tipů na výlety, víkend či dovolenou a především pak ucelenou nabídku hlavních turistických atraktivit této destinace, které bychom rozhodně neměli minout. Infobus je v provozu denně kromě pondělí, vždy od 9 – 17 hodin, veškeré materiály jsou pro návštěvníky zdarma.

Nasbíráme zde inspiraci na pěší výlety, cyklistiku, naučné stezky, aktivní dovolenou i adrenalinové aktivity, kulturní památky i turistickou nabídku měst a obcí (hrady, zámky, zajímavé expozice a prohlídky, upoutávky na akce), ale také tipy na doporučené ubytování, relaxaci či zimní dovolenou. Nechybí letní vydání Turistických novin Orlických hor a Podorlicka, které nás formou příběhů zvou na zajímavá místa v destinaci. K dispozici je také nově vydaný Průvodce Orlických hor a Podorlicka, kterého je možné zakoupit na blízké Tvrzi Hanička či v síti informačních center destinace. Součástí publikace je rovněž několik desítek zvýhodněných či volných vstupenek a poukazů na atraktivní místa v celé turistické oblasti, platných až do konce roku 2019. V infobusu můžeme zanechat i vzkaz Orlickým horám a Podorlicku a v knize návštěv se podělit o své zážitky a zkušenosti s pobytem v destinaci, sdělit své podněty i přání. První návštěvník infobusu byl z Velké Bíteše a symbolicky byl odměněn nově vydanou publikací Průvodce Orlických hor a Podorlicka.

Aktivitu realizuje Destinační společnost Orlické hory a Podorlicko za finanční podpory firmy AudisBUS, města Rokytnice v Orlických horách, Pardubického a Královéhradeckého kraje.

Fotografie v tiskové kvalitě ke stažení zde: http://www.uschovna.cz/zasilka/JXXSLZ5XGNVZ3YUF-6VV