Olympijský park Pardubice 2016

18.08.2016

zdroj: DS OHP

Sport, zábava, fandění, adrenalin a hlavně pohoda! Takový je letošní srpen v Pardubicích. Navštivte olympijský park v Pardubicích od 5. do 21. srpna a přeneste se o 10 000 km dál na letní olympiádu do brazilského Rio de Janeira 2016!

Celé historické centrum města Pardubice, především park Na Špici na ploše o rozloze celkem 245 600 metrů čtverečných v tomto období ožívá. Není to jen o fandění a oslavách, hlavním účelem je prezentace sportu a aktivit s ním spojených. Máte tak jedinečnou možnost vyzkoušet si aktivně šest desítek různých sportovních, nejen olympijských disciplín.

Čekají vás míčové hry, gymnastika, bojové sporty, golf, bouldering i lukostřelba. Na Labi a Chrudimce se můžete stát triatlonisty, veslaři, potápěči, plavci, kanoisty či jachtaři a v areálu letního stadionu si zahrajete fotbal, kin-ball, softbal, americký fotbal, baseball a crossminton. Koloběžky, in-line brusle, BMX, také florbal, hokej a hokejbal na vás čekají v SMP Adrenalin parku. Připraveny jsou také kurty na tenis, beach vojebal a badminton. Skoky do vody, vodní pólo, tanec akvabel ve vodě, potápění a podvodní rugby pak nabízí koupaliště Cihelna. Park přináší také odpočinek a zábavu v podobě divadelního festivalu, Festivalu chutí, vůní a řemesel, Latino festu a dalších akcí. Tyršovy sady se změnily v relaxační zónu a stanoviště pro dětské animační programy. Program je zkrátka bohatý a každý si v něm určitě najde to své.

V rámci Olympijského parku Pardubice 2016 se také představují turistické organizace z regionů v okolí Pardubicka. Destinační společnost Orlické hory a Podorlicko se prezentovala na stánku pod hlavičkou Královéhradeckého kraje ve dnech 15. – 16. 8. 2016 s turistickou nabídkou celé destinace. Stánek navštívili převážně rodiny s dětmi, cyklisti a lidé 50+ z Pardubic. Jejich zájem byl převážně o turistické mapy – cyklo, pěší trasy, doporučené kratší trasy pro rodiny s dětmi, ale i zimní mapy s vyznačenými běžeckými trasami, o nabídku kam by mohli vyrazit s dětmi na výlet, zámky na řece Orlici, pevnostní turistiku a rozhledny.