Regionální den železnice - Rokytnice v Orlických horách

29.08.2016

zdroj: DS OHP/Město Rokytnice v Orl.horách

Oslavte s námi regionální den železnice! V sobotu 10. září 2016 je pro vás připraven pestrý program plný historie i současnosti železnice a zábavy. Tento regionální den se uskuteční také na železniční trati 023 Doudleby - Vamberk - Rokytnice v Orlických horách. Na tento den je mimo příjezdu parních vlaků připraven také program v muzeích v Rokytnici a to v muzeu železnice D – V - R, v muzeu Sýpka a v muzeu Pevnosti Hanička.

Vlak je pojmenován jako "mobilizační vlak", který mimo jiné zajišťoval v roce 1938 nástup záloh do pohraniční linie opevnění v Orlických horách. Již z Hradce Králové bude v parním vlaku zajištěna informační služba v dobových uniformách.

Z Rokytnice bude zajištěna pravidelná kyvadlová autobusová doprava do prostoru Pevnosti Hanička, kde je vedle prohlídek muzea připraven také speciální program v dobových uniformách.  Prezentovat se zde budou také Lesy ČR s. p.

V muzeu Sýpka se můžete těšit na výstavu k jubileu 110 let lokální dráhy, které si letos bude Město Rokytnice touto akcí také připomínat. Přímo u nádraží v Rokytnici bude k vidění i malá expozice historické hasičské techniky.

Občerstvení v párty stanu pro vás zajistí místní jednotka dobrovolných hasičů. Akce se koná ve spolupráci Českých drah a.s., Města Rokytnice v Orlických horách a Královéhradeckého kraje.

Přijeďte prožít hezkou sobotu do Orlických hor!