Ski centrum Říčky zahajuje zimní sezónu v sobotu 3.12.

01.12.2016

zdroj: Ski centrum Říčky Jan Duffek

Ski centrum Říčky v Orlických horách patří tradičně mezi lyžařské areály, které otevírají brány svým zákazníkům mezi prvními. „Letos nám podmínky naštěstí opět přály a také díky nasazení našich zaměstnanců můžeme ohlásit spuštění zimního provozu na sobotu 3.12.,“ ozývá se z Říček.

Letošní rok to bude o necelé dva týdny dříve než v loňské sezóně a to zejména díky příznivým mrazivým teplotám z poloviny listopadu. „Nyní máme veškerou techniku na červené sjezdovce, kde si chceme vyrobit dostatečnou vrstvu sněhu, abychom pak mohli postupně přejít na modrou a černou sjezdovku,“ říká Petr Kánský, vedoucí střediska. „Víkend 3.-4. prosince bude v provozu čtyřsedačková lanovka a červená sjezdovka, pak areál na několik dní zavřeme a znovu nastartujeme provoz zřejmě v pátek 9. prosince. Pokud nám budou podmínky přát, bylo by to navíc i s modrou sjezdovkou,“ dodává Kánský. Vše je nyní v rukou přírody a vlastně také techniky, což je spojení, které při výrobě technického sněhu představuje hlavní část úspěchu. Doprovodné služby jako ski servis, půjčovna a úschovna či občerstvení budou také v provozu, zbylé služby (lyžařská škola, skibus, další občerstvení ad.) se postupně připojí.

Hlavní novinky ve Ski centru Říčky:

-          Rolba Pisten Bully 400 Park

-          Posílení zasněžovacího systému o čerpadlo a tři sněžná děla

-          Zachování stejných cen jako v minulé zimní sezóně (denní dospělá od 490 Kč)

-          Nové bezpečnostní prvky kolem sjezdovek

-          Homologace FIS pro SUPER-G žáků

-          Rekonstrukce interiéru největší restaurace Skirest

Proinvestováno před sezónou 2016/2017 přibližně 10 Mil. Kč.

www.skiricky.cz