Turistické noviny zima 2016/jaro 2017

16.12.2016

zdroj: DS OHP

Destinační společnost Orlické hory a Podorlicko jako již každoročně před zimní sezónou vydala Turistické noviny zima 2016/jaro 2017, tentokrát s podnázvem „Orlické hory a Podorlicko TO PRAVÉ MÍSTO PRO VÁS“.

Vrátíte se s námi do časů lyžníků, čeká na vás zajímavý rozhovor s panem Frymlem, který vyrábí krásné dobové lyže – jasanky, a vy se kromě jiného dozvíte, co ho k tomuto řemeslu vůbec přivedlo. Dočtete se o historii saní zvaných „rohačky“, které můžete u nás na horách nejen vidět na vlastní oči, ale také si na nich můžete zajezdit. Nechybí zde ani tip kam vyrazit na běžky, info okénko a informace k zajímavé zimní aktivitě, a to chůzi na sněžnicích. Představíme vám naše horská lyžařská střediska, a to včetně informací, které ocení nejen rodiny s dětmi, protože Orlické hory jsou rodinné a pohodové. Vyrazit s námi můžete na betlémy, za adventní atmosférou či do pohádky. Nezapomněli jsme ani na gurmány a tak se dozvíte o místech, kde se doslova z louky a farem regionální suroviny dostanou až k vám na talíř. Chcete začít s otužováním? V novinách se dočtete, kde si můžete prohřát tělo a posílit imunitu. Potřebujete tip kam vyrazit s dětmi? I na to jsme mysleli a tak se dozvíte o expozicích, které budou bavit nejen vaše děti. Zima se pomalu přehoupne, přiblíží se nám jaro a vy se na dalších stránkách novin dozvíte, kdy a kde se můžete stylově s končící zimou rozloučit, a také jak a čím provést očistu celého organismu. Jarní probuzení v zámeckých parcích je opravdu jedna velká nádhera, kterou by jste si u nás neměli rozhodně nechat ujít. Stejně tak rodinné vycházky jarní přírodou po naučných stezkách, kterých máme v podhůří více než dosti. A co teprve masopust? Na ten si můžete v době jarních prázdnin nachystat zajímavé masky a zúčastnit se krásného masopustního průvodu a veselice. Součástí novin je i tradiční kalendář akcí, tak si stačí jen vybrat, kdy k nám do Orlických hor a Podorlicka vyrazíte. Přijeďte, můžete zde strávit zimní i jarní dovolenou, či jen jediný den a věřte, že na něj nezapomenete.

Novinkou tohoto čísla novin je samostatná tištěná příloha „KATALOG SLUŽEB“, ve kterém najdete v přehledném členění nabídku hotelů či penzionů, stylových restaurací, kaváren a pivovarů, kde můžete ochutnat regionální kuchyni a regionální pivo. Výčet služeb doplňují lyžařské areály, zimní zážitky, wellness a relaxační zařízení, ateliéry, expozice a muzea.

Turistické noviny i katalog služeb jsou již k dispozici zdarma na všech informačních centrech destinace nebo ke stažení zde.

Turistické noviny zima 2016/ jaro 2017 byly vydány za finanční podpory Pardubického kraje.