Rodinný den v Rampuši

27.06.2017

Destinační společnost Orlické hory a Podorlicko prezentovala nabídku regionu na Rodinném dni na farmě Sokol

Akce na farmě Sokol, kterou najdete v malebné vesničce Rampuši nedaleko Rychnova n.Kn., se konala v sobotu 24. 6. 2017 pro velký úspěch v minulosti již podruhé. Rodinného dne se účastnilo na dvě stovky především rodin s dětmi, ale také seniorů z širokého okolí. Přijít ochutnat výrobky z farmy a užít si pohodový den na farmu mohl opravdu každý, vstupné bylo dobrovolné. Program byl velmi bohatý, součástí byly trhy, kde si návštěvníci mohli zakoupit výrobky z chráněné dílny či domácí farmářské produkty. Jeden ze stánků patřil také Orlickým horám a Podorlicku. Návštěvníci našeho stánku měli zájem především o tipy na výlety s dětmi, naučné stezky, tipy na pěší turistiku a cykloturistiku včetně zajímavých muzeí a rozhleden. Mnohé zaujal také gastronomický produkt Magdalenina kuchařka, který provází po destinaci všechny milovníky dobrého jídla. K prodeji byl i Průvodce Orlických hor a Podorlicka. Uvítali možnost zdarma získat inspiraci, informační materiály a mapy na jednom místě.

Součástí programu byl také králičí hop a taneční vystoupení Rychnovského DÉČKA. K poslechu a tanci hrála hudební skupina FANTASY. V průběhu dne probíhaly prohlídky s panem Sokolem, který prováděl návštěvníky po své farmě – ukázal kravín, dojičku i místnost, kde a jak zpracovávají mléčné výrobky. Nejmenší zaujal především nově otevřený Farmářův dvoreček, kde se mohli podívat na zvířátka, která na farmě žijí a něco se o nich také dozvědět. Největší oblibu u dětí měla Přeštická prasátka a ovečky, žádané byly také projížďky na koních. Po celý den byla v provozu i restaurace s venkovní zahrádkou s výhledem na dětské hřiště, někteří využili i nabídku hlídání dětí.

Farma Sokol společně s penzionem a restaurací Sokolí hnízdo je otevřena všem návštěvníkům, pěším i cykloturistům, kteří Rampuší projedou, ale také všem rodinám, které tak mohou na farmě kdykoliv prožít jen ten svůj „rodinný den“. Vypravte se tam i vy!