InfoBUS Orlických hor a Podorlicka opět v akci!!!

30.06.2017

zdroj: DS OHP

Dnes 30. 6. 2017 vyjel opět InfoBUS Orlických hor a Podorlicka na Panské Pole u Rokytnice v Orlických horách a je zde otevřen již od sobotního rána 1. 7. 2017. Hned 1.7. ráno jsme v InfoBUSu přivítali prvního turistu pana Slavomíra Slaboně z Kostelce nad Orlicí, který ihned využil pestré nabídky materiálů a map, a byl mile z našeho InfoBUSu překvapen.

Návštěvníkům destinace tu bude k dispozici po celé letní prázdniny až do 31. srpna 2017. InfoBUS je infocentrum na kolečkách, které opět po roce rozšířilo stávající síť informačních center v regionu na jednom z klíčových míst, které je nejen hlavním výchozím místem k Tvrzi Hanička, ale leží rovněž na hlavní orlickohorské magistrále Jiráskově horské cestě, je zastávkou cyklobusu i radiobusu (doprava na zavolání). Zve svým vizuálem k zastavení a návštěvě, ale také na další krásná místa a zážitky v turistické oblasti Orlických hor a Podorlicka. Díky celému spektru propagačních materiálů a map zde získáte řadu tipů na výlety, víkend či dovolenou a především pak ucelenou nabídku hlavních turistických atraktivit této destinace, které by jste při návštěvě destinace neměli minout. InfoBUS je v provozu denně kromě pondělí, vždy od 9 – 17 hodin, veškeré materiály jsou pro návštěvníky zdarma.

Nasbíráte zde inspiraci na pěší výlety, cyklistiku, naučné stezky, aktivní dovolenou i adrenalinové aktivity, kulturní památky i turistickou nabídku měst a obcí, hrady, zámky, zajímavé expozice a prohlídky, upoutávky na akce, ale také tipy na doporučené ubytování, relaxaci či zimní dovolenou. Těšit se můžete i na letní vydání Turistických novin Orlických hor a Podorlicka, které vás pozvou na barokní místa, barokní řemesla, ale také na místa Genius loci v destinaci, doporučí vám zajímavé tipy na výlety, nechybí ani novinky a kalendář akcí. Noviny budou v InfoBUSu k dispozici již od úterý 4. 7. 2017, ve stejný den i na informačních centrech destinace. K nahlédnutí je také Průvodce Orlických hor a Podorlicka, kterého je možné zakoupit si na blízké Tvrzi Hanička či opět v síti informačních center destinace. Součástí publikace je několik desítek zvýhodněných či volných vstupenek a poukazů na atraktivní místa v celé turistické oblasti, platných až do konce roku 2019. V InfoBUSu, stejně tak jako v loňském roce, můžete zanechat vzkaz Orlickým horám a Podorlicku v knize návštěv a podělit se o své zážitky a zkušenosti s pobytem v destinaci, či sdělit své podněty i přání.

Aktivitu realizuje Destinační společnost Orlické hory a Podorlicko za finanční podpory Královéhradeckého kraje, firmy AudisBUS a města Rokytnice v Orlických horách.