Cyklotour s Josefem Zimovčákem a Jízda zručnosti

02.06.2021

Na kole dětem – Cyklotour s Josefem Zimovčákem 2.6. – 12.6.

Jablonné nad Orlicí, navštíví během poslední etapy v sobotu 12. 6. 2021 kolem 13:30.

V letošním 12 ročníku projede Josef Zimovčák s ostatními cyklisty během 10 etap celkem1 264km a zastaví v 61 místech. Projede napříč Českou republikou na podporu onkologicky nemocných dětí. Projekt je podporován partnerskými kraji, městy, obcemi a společnostmi. Trasa: Rychnov nad Kněžnou – Žamberk – Letohrad - Jablonné nad Orlicí – Lanškroun
Délka trasy: 84 km

12.6. 2021 - sobota

„Start bude u hotelu Studánka v Rychnově nad Kněžnou a mnoha zatáčkami dojedeme do Žamberku. Z Žamberku do Letohradu je to jenom kousek, ale i tady zastavíme. Pojedeme sice kolem biatlonového areálu, ale tentokrát běžky i střelbu vynecháme a budeme pokračovat směrem k vodní nádrži Pastviny. Těsně před nádrží však opět změníme směr a po vyhlídkové trase dojedeme do Jablonného nad Orlicí. To bude dnes poslední zastávka a už nás bude čekat letošní poslední kousek cesty. V cestě nám bude stát poslední kopec v Čenkovicích a pak už stále z kopce až do cílového města Lanškroun. Zde letošní putování ukončíme, dáme si pac i pusu a nezbude, než se těšit na 13. ročník v roce 2022.“

Na kole dětem – nadační fond Josefa Zimovčáka na podporu onkologicky nemocných dětí vznikl v roce 2010 jako benefiční součást sportovního projektu Na kole dětem. Cílenými aktivitami se snaží rozšířit možnosti solidarity, tolik potřebné finanční pomoci a podpory dětí v boji proti zákeřnému onemocnění. Svojí činností se především zaměřuje na sportovní aktivity a zajištění rekondičních pobytů, které usnadňují dětem a jejich rodičům překonávat traumata způsobená těžkou nemocí. Úzce spolupracuje s občanským sdružením Haima Praha, Haima Ostrava, Šance Olomouc, Sluneční Paprsek, nadačním fondem Krtek a dalšími, kteří již řadu let pracují při dětských onkologických klinikách.

,,My, kteří máme štěstí, že jsme zdraví, musíme pomáhat těm, kteří ho mají méně."

Veřejná sbírka - číslo účtu: 107-484410267/0100 https://www.nakoledetem.cz/

Přijďte pozdravit peloton s panem Zimovčákem a podpořit tuto dobrou akci.

Jízda zručnosti na kole nebo koloběžce na podporu akce Na kole dětem

náměstí 5. května, sobota 12. června 2021, 13 – 15 hodin, dobrovolné vstupné bude odevzdáno na podporu akce Na kole dětem

Dobu čekání na cyklisty si můžete zpříjemnit projetím trasy Jízdy zručnosti, kterou pro vás připravil odbor kultury a cestovního ruchu MěÚ.

Zúčastnit se mohou všichni příznivci cyklistiky, v případě mladších účastníků je třeba přítomnost dospělého doprovodu. Trasa bude připravena na náměstí.. Pro úspěšné účastníky jsou připraveny drobné odměny. Podmínkou je dodržování bezpečnostních předpisů pro jízdu na kole.. Akce se uskuteční v souladu s aktuálními opatřeními v průběhu rozvolňování.

Cyklotour s Josefem Zimovčákem a Jízda zručnosti, zdroj: Destinační společnost Orlické hory a Podorlicko

Příslušné akce

• so 12.6.2021 13:00
Cyklotour s Josefem Zimovčákem Nové okno.