Halloweenské odpoledne v bazénu v Ústí nad Orlicí

31.10.2017

zdroj: Novinky.cz

Městská společnost TEPVOS - úsek Rekreační služby - s partnerem Zdravotní pojišťovnou ministerstva vnitra ČR obohatily v sobotu 28. října koupání v krytém plaveckém bazénu v Ústí nad Orlicí o delegaci čarodějnic, které navodily strašidelné Halloweenské odpoledne.

Převzatý název anglosaského lidového strašidelného svátku Halloween pro český nástup do měsíce listopadu není v porovnání s tradičními pohádkami a pověstmi ničím novým. Vždyť i česká bájná literatura je plná různých příšer, čarodějnic, duchů, kostlivců, černých koček, havranů a netopýrů.

Současným znakem se stala černá a oranžová barva, a dýně. I zde však v dávných dobách došla strašidelného použití česká řepa, která s příslušným vydlabáním a rozžatou svící puštěná na prkénku po vodě, dokázala patřičně vyděsit kolemjdoucí.

A tak není divu, že se i dýně přestěhovala na vodu a uvedla tak strašidelné Halloweenské odpoledne pro děti v krytém bazénu. Několik přizvaných čarodějnic si připravilo záludné úkoly, jejichž plnění mohlo vzbuzovat hrůzu obdobně jako v pevnosti Boyard. Získaná odměna zato byla patřičně sladká.

Některé úkoly svou nápaditosti a prověrkou paměti lákaly k ověření svých schopností i doprovázející rodiče, dokonce i prarodiče. Zapamatovat si v krátkém časovém úseku předložené věci nebo složit obrázek z útržků zkoušeli malí i velcí.

Pro děti mimo vyhraných sladkostí na jednotlivých úkolech byl nejcennější odměnou účastnický list jako památka na tento mimořádný den a prokázanou statečnost.

Však celé odpoledne, mimo veselého křiku dětí, doprovázel zlověstný hukot a záhadné temné zvuky, které však nikoho nelekali, naopak byly patřičnou kulisou nezvyklého dění.

Až tma navozující hrůznou noc byla výzvou k ukončení her a soutěží a návratu domů. Od 21. hodiny začínala vodní noc při svíčkách pro dospělé.

Veškerá kouzla nahradila intimní atmosféra a odměnou bylo použití zdarma relaxačního centra s velkým bazénem s hydromasáží a vzduchovou masáží, které se nachází v suterénu budovy bazénu. Dále je zde možné odpočinout si na solární louce, v infrasauně nebo v parní kabině se zařízením pro vytváření mlhy z koncentrátu jodové soli.

Příjemné chvíle pobytu doplňuje možnost sledování života v mořském akváriu o objemu 1500 litrů vody.

Úderem 24. hodiny však všechny zázraky pominuly a nastoupila strohá realita nedělního dne.

www.bazenusti.cz