Přeskočit na obsah

Cyklopecky Pardubického kraje 2017

01.11.2017

zdroj: DSOHP

V půlce měsíce října byla ukončena oblíbená letní cyklosoutěž „Cyklopecky Pardubického kraje“, která nabídla atraktivní způsob, jak aktivně poznávat krásy regionu - na kole, ale i koloběžce, in-line bruslích a pěšky!

Připravila ji Destinační společnost Východní Čechy spolu s Pardubickým krajem pod záštitou krajského radního René Živného. Soutěž trvala od jara do podzimu. Účastníci soutěže získávali razítka do Vandrovní knížky na některé z 15-ti cyklotrasách a odhalovali nejkrásnější místa celého kraje přímo ze sedla kola. 

Celkem bylo vytištěno 18 tisíc kusů Vandrovních knížek, z čehož bylo doručeno v termínu 1045 knížek, se zapojením do soutěže. Stále více přibývá soutěžících také z regionů mimo Pardubický kraj. K tomuto jistě přispěl rozhlasový spot, který jste mohli zaslechnout na Rádiu Blaník Východní Čechy, Rádiu City Střední Čechy a Rádiu F1 Oloumocký kraj, ale také tištěná propagace v Deníku Pardubického kraje, MF Dnes nebo na serveru Aktualne.cz.

 

Trasy zavedly cyklisty také do Orlických hor a Podorlicka. Na nové trase Za krásami Podorlicka cyklisté mohli navštívit známé Muzeum řemesel  nebo se mohli osvěžit u Lanškrounských rybníků, na trase Z Oustí až na Kozlov mohli ochutnat pivko, výborné menu či úžasné zákusky v Měšťanském pivovaru Hylváty anebo shlédnout zajímavou expozici věnovanou nejen velorexům v Městském muzeu v České Třebové. Na trase Krajem mezi Orlicemi mohli cyklisté zažít výhled z Pastvinské přehrady, a následně si odpočinout a občerstvit u Horské chaty Na Rozcestí s výhledem na Sportareál České Petrovice, kde někteří jistě vyzkoušeli nějakou zajímavou letní adrenalinovou aktivitu. 

 

 

Dokumenty

rop eu
nahoru