Zajeďte si na výbornou smaženou rybu k sousedům do Polska

10.08.2018

Přinášíme tip na zajímavý výlet a to nejen pro vášnivé rybáře, ale také pro ty z vás, kteří při cestování po krásných místech Orlických hor překročí hranice k našim sousedům do Polska a rádi ochutnají nějakou místní vyhlášenou specialitu.

Můžeme vám doporučit jedno zajímavé místo Gospodarstwo Rybne – Żubr Kamieńczyk. Není to od nás zas tak daleko. Od hraničního přechodu Mladkov – Boboszow je odbočka do Kamieńcyku, tak 5 km a hned za podjezdem pod železničním náspem objevíte sádky a smažírnu ryb. Turista či cyklista se sem dostane i od Adamu, kde je v jedné zatáčce pod vrcholem turistický přechod.

Areál tvoří menší rybník pro volný lov na udici a dvě sádky, větší již s velkými pstruhy, menší se sotva odrostlým plůdkem do pár cm. Pstruhařství je vybudováno na toku potoka Kamionka, který stéká z Hraničního vrchu a Kamyka, což jsou výběžky rozlehlého masivu Adamu na česko - polské hranici. Náruživý rybář, a to i ten neregistrovaný, tu může za poplatek zkusit štěstí v rybníku. V rybnících lze lovit pstruha, kapra, sumce, jesetera, candáta, lína, amura, tolstolobika, karase či plotici.

V restauraci, která je součástí areálu vám chycenou rybu usmaží, a v krásném klidném prostředí si ji můžete také vychutnat. Doporučujeme vám objednat si k smažené rybě místní pivo Żubr, které zde čepují. Nejedná se však o pivo Zubr z Přerova, nýbrž o pivo vyráběné nedaleko Bielověžského parku, kde se tento mohutný sudokopytník vyskytuje.

Právem je toto místo hojně navštěvované turisty z Čech. Odměnou vám bude nejen relaxace a odpočinek v podobě čekání na tu pravou rybu, ale i výborná usmažená ryba s žejdlíkem piva. Smaženou rybu vám zabalí také domů do krabičky a lze zde platit i českými korunami.

Přejeme vám tedy úspěšný lov a dobrou chuť!