Přeskočit na obsah

XVI. Mezinárodní setkání krajkářek ve Vamberku

21.06.2019

 

Ve dnech 28. – 30. června se ve Vamberku bude již po šestnácté konat Mezinárodní setkání krajkářek. Návštěvníci této akce se mohou těšit na bohatý program, na jehož přípravách se podílí osm organizací napříč celým městem.

Celé slavnosti odstartují v pátek 28. června od 15 hodin Mezinárodní výstavou krajek v Městském klubu Sokolovna. O hodinu později zde proběhne módní přehlídka Krajkářské školy Vamberk. Ta se bude opakovat i v sobotu a neděli od 11 hodin.

Další módní přehlídka se odehraje v pátek 28. června od 19 hodin v zahradě Muzea Krajky Vamberk. Jedná se o součást slavnostní vernisáže výstavy ‚Stanislava Losová – Můj svět z nití‘. Po celou dobu budou mít návštěvníci slavností možnost navštívit výstavu výše jmenované textilní a krajkářské výtvarnice. Stálou expozici oživí nová výstava s názvem ‚Vajnorský ptáček‘.

Představen bude také impozantní mezinárodní projekt. „Jedná se o společnou práci téměř tisícovky krajkářek z šesti zemí Evropy. Jejich úkolem bylo vytvořit paličkované kachle, které se staly součástí mimořádného díla hrajícího paletou barev, tvarů, krajkářských technik a motivů,“ upozorňuje Martina Rejzlová, etnolog Muzea a galerie Orlických hor.

Mezinárodní setkání krajkářek je také spojené s IX. Bienále české krajky, soutěžní přehlídkou současné krajkářské tvorby. Vybrané soutěžní páce budou vystaveny ve Sportovní hale Vamberk i po skončení slavností až do 28. července.

Více informací o programu naleznete na webových stránkách města Vamberk.

Další zajímavé články z turistické oblasti Orlické hory a Podorlicko najdete zde.

Zdroj: Muzeum a galerie Orlických hor v Rychnově nad Kněžnou

Dokumenty

rop eu
nahoru