Jubilejní Festival F. L. Věka nabídne krásnou hudbu ve špičkovém provedení a mimořádné zážitky

02.09.2020

zdroj: Spolek F.L. Věka

Festival F.L. Věka oslaví letos první kulaté jubileum – desátý ročník. Ten se uskuteční od 13. září do 1. listopadu a nabídne devět koncertů, jeden nový koncertní prostor, špičkové soubory a solisty s velkým renomé, jak doma, tak ve světě.

Novinkou kromě nových hudebních zážitků bude nová vizuální podoba festivalu i předprodej vstupenek v celostátní prodejní síti www.ticketportal.cz.

Z epidemiologických důvodů se odehrají především koncerty komorní. Těšit se můžete na žesťové uskupení Czech Brass s německým trumpetistou Otto Sauterem. Odehraje se i tradiční koncert v Deštném, stejně jako v kostele sv. Prokopa v Přepychách, kde na vás budou čekat violistka Kristina Fialová a varhanice Michala Káčerková.  Chybět nebude ani festivalovému publiku dobře známý soubor Barocco sempre giovane a sopranistka Helena Hozová. Dagmar Pecková a později i Epoque Quartet se představí v Opočně, houslista Josef Špaček v Českém Meziříčí, hornistka Kateřina Javůrková na zámku v Novém Městě nad Metují a Felix Slovášek jr. v Solnici.

Více informací naleznete v přiložené tiskové zprávě, nebo na webu www.mhf-vek.cz.