Slavnostní otevření Singltreku Suchák už 19.6.2021

04.06.2021

zdroj: SO Orlicko

V sobotu 19. června Sdružení obcí Orlicko slavnostně otevře pro veřejnost Singltrek Suchák, systém 22 km jednosměrných terénních stezek pro horské cyklisty.

Předprogram slavnostního dne začíná už v 11:00, kdy proběhne vyjížďka s Davidem Polesným – Trail Hunterem po singltreku.

Samotné slavnostní otevření (i s přestřihnutím pásky a proslovy) proběhne ve 14:00.

A od 14:30 bude probíhat vyjížďka po trasách s doprovodným programem (prezentace kol Rock Machine, Lesů ČR, Horské služby ČR.

V současné době nabízí Singltrek Suchák tři okruhy – červený K Boudě, nejdelší a technicky nejnáročnější, modrý Pod Bradlem a nejkratší a nejméně náročný zelený Okolo Hvězdy. Základním nástupním místem je Červenovodské sedlo, které disponuje desítkami parkovacích míst, sociálním zázemím a bufetem. Snahou Sdružení obcí Orlicka a autora projektu bylo vytvořit produkt cestovního ruchu přístupný pro co nejširší skupinu uživatelů, jde tedy o singltreky lehké a středné obtížnosti. Zároveň byl kladen velký důraz jak při projektování, tak při vlastní realizaci na minimalizaci zásahu do lesního prostředí, což se snad i díky velmi úzké a vstřícné spolupráci se zástupci Lesních správ v Lanškrouně a v Rudě nad Moravou podařilo.

Singltrek Suchák se otevírá pro 5ti letech projektové přípravy a 2 letech vlastní realizace, kterou uskutečnila firma BO CO, spol. s r.o. Libchavy za průběžného dozoru autora projektu Tomáše Kvasničky, tedy člověka, který stojí za prvním singltrekem v České republice – Singltrekem pod Smrkem. Celkové náklady na celý projekt Sdružení obcí Orlicko, jehož součástí je i výstavba nového parkoviště na Červenovodském sedle, je 21 000 tis. Kč, dotace je pak 15 000 tis. Kč. Dofinancování nákladů projektu zajistily členské obce Sdružení obcí Orlicko.

Singltreky Suchák jsou součástí projektu Singletrack Orlicko – Kladsko. Tento projekt byl podpořen v rámci programu INTERREG V-A Česká republika – Polsko, který je spolufinancován z Evropského fondu pro regionální rozvoj.

Další info najdete i na facebooku: https://www.facebook.com/SingltrekSuchak

Zastavte se na Suchém vrchu a objevte nový singltrek.