Jedenáctý Festival F. L. VĚKA proběhne netradičně během letních měsíců

21.07.2021

zdroj: Spolek F. L. Věka

Loni se kvůli koronaviru podařilo odehrát pouze šest koncertů, tři se musely přesunout do dalšího roku. Proto se pořadatelé rozhodli letos uspořádat Festival F. L. Věka v měsících srpnu a září. Je připraveno devět koncertů v šesti městech a obcích.

Festival otevře 5. srpna v Solnici Felix Slováček mladší s Komorní filharmonií Pardubice. V Přepychách pak uslyšíte program Krása zpěvu a varhan. Poprvé se jeden z koncertů uskuteční také v nově opraveném evangelickém kostele v Bohuslavicích – představí se zde houslista Jaroslav Svěcený s Ladislavem Horákem, který hraje na akordeon. Stamicovo kvarteto zazáří v Deštném v Orlických horách. Na opočenském zámku zahraje hornistka Kateřina Javůrková za doprovodu klavíristy Adama Skoumala. V Dobrušce vás pak čekají dokonce 4 koncerty – Struny cembala a houslí v období baroka, společný koncert studentů Konzervatoře Pardubice na housle a varhany, multižánrový Epoque Quartet a nakonec si 26. září posluchači vychutnají skladbu dobrušského rodáka Augustina Šenkýře L’Armonia Terrena.

Vstupenky si můžete zakoupit v prodejní síti Ticketportal.

Více informací pak naleznete v přiložené tiskové zprávě a také na webových stránkách www.mhf-vek.cz